ГоловнаПолітика

Порошенко створив Національний координаційний центр кібербезпеки

Президент підписав відповідний указ

Порошенко створив Національний координаційний центр кібербезпеки
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко затвердив положення про Національний координаційний центр кібербезпеки.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

"Діяльність центру дозволить забезпечити координацію діяльності суб'єктів національної безпеки і оборони України під час реалізації Стратегії кібербезпеки України, підвищити ефективність системи держуправління і формування та реалізації державної політики у сфері кібербезпеки", - зазначається в повідомленні.

Підставою для розробки зазначеного положення є указ президента від 15 березня 2016 року №96, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 27 січня 2016 року "Про Стратегію кібербезпеки України".

Національний координаційний центр кібербезпеки є робочим органом РНБО. Керівником центру за посадою є секретар РНБО, секретарем - керівник структурного підрозділу апарату РНБО.

"Центр здійснює прогнозування та виявлення потенційних і реальних загроз у сфері кібербезпеки України, узагальнює міжнародний досвід у сфері забезпечення кібербезпеки; оперативне, інформаційно-аналітичне забезпечення РНБО з питань кібербезпеки. Крім того, Центр бере участь в організації і проведенні міжнаціональних і міжвідомчих кібернавчань і тренінгів, розробляє відповідні методичні документи і рекомендації", - наголошується в повідомленні.

Також Центр має право запитувати і отримувати від органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій інформацію, необхідну для вирішення питань, що належать до його компетенції; користуватися інформаційними базами даних державних органів та іншими технічними засобами.

Нагадаємо, у березні Порошенко затвердив Стратегію кібербезпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram