ГоловнаСуспільствоПодії

На Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова погасили пожежу (оновлено)

Рятувальники застосували авіацію.

На Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова погасили пожежу (оновлено)
Фото: EPA/UPG

На Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова знову сталося займання сміття.

Про це повідомили в департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА, інформує "Інтерфакс-Україна".

За даними департаменту, увечері 7 червня на звалищі в зоні можливого зсуву виникло горіння кількома вогнищами на загальній площі 800 кв. м.

На 23:30 вівторка пожежникам вдалося згасити вогонь на площі 250 кв. м, однак на 6:00 середи, 8 червня, площа займання становила 550 кв. м.

"Це займання було другим за минулу добу. Близько 14:30 вівторка у верхній частині звалища виникло займання на площі 50 кв. м. Через півтори години займання ліквідували за допомогою пожежників і спецтехніки ЛКП "Збиранка", - наголошується в повідомленні.

Оновлення. Як повідомив спікер держслужби з надзвичайних ситуацій у Львівській області Віталій Туровцев, рятувальники вирішили залучити два пожежні літаки.

Фото: facebook.com/profile.php?id=100001487236037

"Воду скинуть, щоб спровокувати зсув. Тільки після цих робіт буде можливо безпечно здійснити гасіння пожежі".

Пізніше Туровцев повідомив, що відкриті осередки займання загасили, скинувши 88 тонн води.

"Продовжуємо скидання води. Ручними стволами ліквідовано видимі і відкриті осередки займання. Роботи тривають", - написав Туровцев у фейсбуці.

Нагадаємо, 30 травня на міському звалищі біля с. Грибовичі під Львовом стався зсув сміття об'ємом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилося четверо людей. Уже знайдено тіла трьох рятувальників. Пошуки четвертого зниклого комунальника припинили з міркувань безпеки - рятувальники прогнозують ще один зсув сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram