ГоловнаПолітика

У "ДНР" заявили про готовність до переговорів через Надію Савченко

Пушиліну ідея Савченко сподобалася.

У "ДНР" заявили про готовність до переговорів через Надію Савченко
Фото: EPA/UPG

Представники самопроголошеної "Донецької народної республіки" заявили про готовність до прямого діалогу з Києвом через депутата Верховної Ради Надію Савченко, якщо українська влада наділить її відповідними повноваженнями.

Про це повідомляє ВВС.

У вівторок Савченко висловилася за прямі переговори з представниками самопроголошених республік Донбасу, наголосивши, що готова особисто їх вести.

На її думку, контакти з представниками невизнаних "ДНР" і "ЛНР" потрібно встановлювати поза так званим мінським процесом, в якому, крім них і України як держави-посередника, бере участь Росія.

Полпред "ДНР" Денис Пушилін у розмові з "Інтерфаксом" ідею Савченко схвалив, нарікаючи на те, що в Києві, за його словами, намагаються уникати прямого діалогу з представниками "ДНР" і "ЛНР".

"Дійсно дивно, але поки тільки в пані Савченко з'явилася думка про необхідність прямого діалогу з представниками Донбасу, а саме це закріплено в Мінських угодах. Тому якщо Надія Савченко буде наділена всіма необхідними повноваженнями, ми будемо готові вести з нею діалог", - заявив Пушилін.

Нагадаємо, 25 травня Савченко обміняли в Росії на двох військових ГРУ Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Вона провела в полоні майже два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram