ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков: поновлені через суди міліціонери не працюватимуть у поліції

Переатестація - це тільки перший етап очищення МВС

Аваков: поновлені через суди міліціонери не працюватимуть у поліції
Фото: Сергей Нужненко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що поновлені через суди міліціонери не працюватимуть у Національній поліції.

Так він прокоментував заяву колишніх членів атестаційних комісій про те, що переатестація в МВС перетворилася на показуху.

"Не треба думати, що все пропало і звільнені міліціонери, яких ми не взяли в нову поліцію, поновлюються в судах. Запевняю, відсоток цих людей, які поновлюються в судах, - дуже невисокий. І ці люди не працюватимуть у новій Національній поліції. А те, що в судах у нас не все гаразд, що лазівки в законодавстві присутні... Ну, так буде не завжди", - сказав Аваков.

Голова Національної поліції Хатія Деконаїдзе, своєю чергою, підкреслила, що нинішня переатестація - це тільки перший етап очищення МВС.

"Ні в кого не було ілюзії, що ми очистимося і виженемо людей, які недобросовісно працюють у Національній поліції. Це перший етап, і ми будемо робити все, щоб атестаційний процес був чистим і постійним", - сказала вона.

Нагадаємо, в понеділок представники кількох громадських організацій заявили, що процес переатестації співробітників МВС проходить неефективно і що вони не хочуть більше брати в цьому участь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram