ГоловнаКультура

Українські радіостанції вранці і ввечері вмикатимуть національний гімн

У Нацраді сподіваються, що цю ініціативу підхоплять також і телевізійники

Українські радіостанції вранці і ввечері вмикатимуть національний гімн
Фото: Виталий Головин

Державний комітет телебачення і радіомовлення підтримав ініціативу про введення в ефір радіостанцій національного гімну України.

Про це повідомив голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Я звернувся до Радіокомітету, який об'єднує найсильніші радіостанції України, розглянути можливість запуску в ефір гімну України вранці та ввечері. Як мені стало відомо, радіокомітет одноголосно підтримав цю пропозицію і завтра планує презентувати про це реліз", - написав він.

На думку Артеменка, це послужить поштовхом до зростання культури, а також допоможе виховувати патріотизм у громадянах.

"Не все було так погано в Радянському Союзі. Колишня компартії (земля їй пухом) виховувала своїх громадян у дусі відданості державі та народу. Щодня ефір державного радіо починався і закінчувався гімном СРСР. Так виховувався патріотизм", - зазначив він.

"Зараз у США традицією є запускати гімн о 24:00. І це не просто сухий традиціоналізм або нав'язування, це рівень культури і виховання справжніх патріотичних громадян. В Україні деякі радіостанції також запускають в ефірах гімн. Але це поодинокі випадки", - додав Артеменко.

Він також висловив сподівання, що цю ініціативу незабаром підхоплять і впровадять також телевізійники.

Нагадаємо, в Держдумі Росії запропонували заборонити український гімн або переробити його текст. Автор такої ініціативи - депутат держдуми РФ Роман Худяков - вважає, що в національному гімні України містяться "претензії на російські території"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram