ГоловнаЕкономікаБізнес

Міністр інфраструктури підписав контракт з новим головою "Укрзалізниці"

З шести членів правління залізниці троє ще чекають дозволу на роботу

Міністр інфраструктури Володимир Омелян у понеділок, 6 червня, підписав контракт з новим головою "Укрзалізниці" поляком Войцехом Бальчуном.

Фото: mtu.gov.ua

Про це повідомила прес-служба МІУ.

Омелян також представив колективу "Укрзалізниці" новий склад правління, до якого увійшли директор з економіки та фінансів УЗ Олександр Бужор; новий начальник управління соціальним блоком Желько Марчек; поляк Ремігіуш Пашкевич відповідатиме за інфраструктурні проекти; Марек Роберт Залесний відповідатиме за вантажні перевезення і операційну діяльність. У новому складі правління також залишився Сергій Михальчук.

Троє з шести членів правління розпочали роботу, ще троє розпочнуть після отримання дозволів на роботу.

Нагадаємо, Бальчун має понад 15 років професійного досвіду, в тому числі сім років у сфері залізничних перевезень в Польщі на посаді голови наглядової ради залізниці РКР S.A. і генерального директора PKP Cargo S.A. Провів масштабну реорганізацію системи управління в PKP Cargo, оптимізацію чисельності персоналу, побудував нову управлінську команду, вивів збиткову компанію на рівень прибутковості і підготував компанію до виходу на IPO. Обіймав посаду голови наглядової ради польської авіакомпанії LOT. У 2012 році увійшов до списку топ-20 антикризових менеджерів Польщі за версією Bloomberg Businessweek Poland.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram