ГоловнаСвіт

Війська НАТО вперше проведуть навчання у Фінляндії

Щорічні військові навчання НАТО Baltops проходять з 3 по 19 червня

Війська НАТО вперше проведуть навчання у Фінляндії
Военные НАТО
Фото: EPA/UPG

Війська НАТО під час морського етапу навчань Baltops 2016 уперше висадяться на території Фінляндії, яка не входить до Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомляє видання Yle.

Протягом трьох днів війська будуть відпрацьовувати десантування, а також бойові дії на території півострова Ханко на полігоні Сюндален.

За даними видання, в десантуванні візьмуть участь бойові машини піхоти США, 200 морських піхотинців США, 60 британських солдатів, 50 німецьких, а також взвод розвідки з Італії. Крім того, в операції візьмуть участь десантний корабель США USS Carter Hall і найбільший корабель ВМФ Великобританії HMS Queen.

Щорічні військові навчання НАТО Baltops проходять з 3 по 19 червня. Фінляндія бере участь у них близько 20 років, але вперше вони пройдуть на її території. Після цього навчання перемістяться на острів Уте Стокгольмського архіпелагу Швеції, яка також не входить у НАТО.

У травні в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі було підписано протокол про приєднання Чорногорії до Альянсу. За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, приєднання Чорногорії до НАТО дасть багато користі цій країні і стане новим етапом в історії Чорногорії. Зі свого боку Кремль попередив про "підвищення градуса напруження" після вступу Чорногорії в НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram