ГоловнаЕкономікаФінанси

МВФ планує узгодити новий меморандум з Україною

Залишилося ще кілька незначних моментів.

МВФ планує узгодити новий меморандум з Україною
Фото: www.economy-ukraine.com.ua

Заступник голови Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон заявив, що оновлений меморандум з Україною близький до узгодження, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми перебуваємо на завершальній стадії переговорів, ми досягли угод з українським урядом в ключових питаннях. Є ще кілька незначних моментів, які слід узгодити", - заявив він в інтерв'ю ICTV.

Разом із тим заступник голови МВФ не уточнив, з приводу яких саме ключових питань було досягнуто домовленостей.

Також він зазначив, що наразі не йдеться про підвищення пенсійного віку в Україні. "Складні аспекти в пенсійному фонді будуть обговорюватися в майбутньому, це питання комплексне. Важливо те, що пенсійна система працює погано. Вона досить дорога, але водночас через неї більшість українських пенсіонерів не отримують належної пенсії", - сказав він.

Нагадаємо, відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України на $17 млрд спочатку передбачала проведення щоквартального перегляду програми, виділення Києву протягом 2015 року чотирьох траншів, впродовж 2016 року - ще чотирьох. Однак дотепер країна отримала лише перший транш на $5 млрд і другий транш на $1,7 млрд.

З 10 по 18 травня в Україні працювала місія МВФ, підсумком візиту стала домовленість про другий перегляд кредитної програми, який повинен завершитися виділенням 1,7 млрд доларів у липні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram