ГоловнаСвіт

Президент Франції визнав загрозу терактів під час Євро-2016

Чемпіонат починається менш ніж через тиждень.

Президент Франції визнав загрозу терактів під час Євро-2016

Президент Франції Франсуа Олланд визнав загрозу терактів під час чемпіонату Європи з футболу, який починається менш ніж через тиждень.

"Така загроза існує. Але ми повинні зробити все, щоб Євро-2016 пройшло успішно", - заявив він у неділю в ефірі радіо France Inter, пише AFP.

Раніше один з фігурантів справи про березневі теракти в Брюсселі Мохаммед Абріні зізнався, що спочатку терористи планували здійснити вибухи під час матчів Євро-2016 у Парижі. Ціль поміняли через посилення заходів безпеки у Франції.

Окрім того, в ноутбуці Салаха Абдеслама, передбачуваного організатора листопадових терактів у Парижі, виявили інформацію про підготовку вибуху на матчі Росія-Англія, який пройде в Марселі в рамках Євро-2016 11 червня. Терористи планували використовувати автомати Калашникова і безпілотники з отруйними речовинами. Вони відзначили як цілі розважальні заклади за фан-зонами.

Чемпіонат Європи відбудеться з 10 червня по 10 липня в 9 містах Франції. Матчі будуть проходити зокрема в Парижі на стадіоні "Парк де Пренс" і на арені "Стад де Франс" у передмісті французької столиці. Прем'єр-міністр країни Мануель Вальс заявляв, що під час турніру буде вжито підвищених заходів безпеки.

Нагадаємо, на початку березня повідомляли, що УЄФА створила резервний план проведення матчів Євро-2016 на випадок загрози терактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram