ГоловнаПолітика

З 2017 року гастарбайтери в Польщі зароблятимуть нарівні з поляками

В уряді країни відзначають зловживання з боку українців.

З 2017 року гастарбайтери в Польщі зароблятимуть нарівні з поляками

З 2017 року іноземці в Польщі зароблятимуть стільки ж, скільки і поляки.

"Триває робота над застосуванням так званої сезонної директиви, що стосується працевлаштування іноземців, яку повинні впровадити з 1 січня 2017 року", - сказав у Гданську заступник міністра сім'ї, праці та соціальної політики Польщі Станіслав Швед, повідомляє "Польське радіо".

Сезонна директива стосується прибуття і перебування громадян третіх країн із метою працевлаштування на сезонну роботу. Швед зазначив, що будуть зміни в так званих короткострокових заявках при одночасному збереженні спрощеної форми працевлаштування, а також параграф щодо однакових умов праці і зарплат.

Швед додав, що сезонною роботою в основному зацікавлені громадяни України. "Понад 95% працюючих у Польщі іноземців родом з України", - наголосив заступник міністра сім'ї, праці та соціальної політики.

"Ми знаємо, що при сьогоднішній системі заявок, особливо з української сторони, трапляються різні зловживання, купівля таких заявок. І з польської сторони ми до кінця не знаємо, чи дійсно ті особи прибули на роботу і фактично працюють, чи таке оформлення використовують для отримання візи", - зауважив Швед.

Торік було видано 800 тисяч заявок на роботу в Польщі. Працювало півмільйона людей. Цього року до середини травня надійшло 500 тисяч заявок на працевлаштування іноземців, тому до кінця року замовлень очікують більш ніж мільйон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram