ГоловнаПолітика

Проти нардепа Гончаренка порушено справу після донесення Мосійчука

"Радикал" звинуватив одного з речників БПП у сепаратизмі.

Проти нардепа Гончаренка порушено справу після донесення Мосійчука
Гончаренко (слева) и нынешний генпрокурор Юрий Луценко
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексія Гончаренка в зв'язку з отриманням звернення від його колеги з парламенту Ігоря Мосійчука.

Про це повідомив депутат Андрій Лозовий, який входить з Мосійчуком в одну фракцію Радикальної партії.

Справу проти Гончаренка розпочато за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну недоторканність України), ч.2 ст.161 (дискримінація за расовою, національною, релігійною ознакою) Кримінального кодексу. "Мова йде про просування Гончаренком ідей «русского міра» в Одесі, зустрічі з кураторами із ФСБ і підривна антиукраїнська діяльність загалом", - стверджує Лозовий у фейсбуці.

Фото: facebook.com/Andriy.Lozovyi

Нагадаємо, що сам Мосійчук є фігурантом кримінальної справи про хабарництво.

У вересні 2015 року екс-генпрокурор Віктор Шокін на засіданні парламенту показав відео, в якому нардеп Мосійчук просить і отримує хабар  за допомогу у підприємницькій діяльності. Того ж дня Рада дала згоду на арешт Мосійчука. 18 жовтня суд заарештував Мосійчука. 15 листопада термін арешту депутата закінчився, і він вийшов на свободу.

У ГПУ заявили, що Мосійчук зізнався в отриманні хабара, проте сам нардеп заявив, що визнання було зроблено під тортурами.

Крім отримання хабара, Мосійчука звинувачують у хуліганстві, застосуванні насильства і втручанні в діяльність судових органів.

Розслідування кримінального провадження проти Мосійчука було завершено 22 жовтня 2015 року, однак за шість місяців підозрюваний і його захисники так і не ознайомилися з матеріалами справи, блокуючи його передачу до суду. В результаті судового рішення 25 квітня було визначено крайнім терміном ознайомлення зі справою, а через кілька днів Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Мосійчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram