ГоловнаПолітика

Березюк назвав свою заяву про вето на закон про старі авто способом "допомогти владі"

"Наша заява була способом допомогти владі країни вистояти перед спокусою олігархічних інтересів".

Березюк назвав свою заяву про вето на закон про старі авто способом "допомогти владі"
Фото: LB.ua

Голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що його неправдива заява про вето на закон про старі авто була способом "допомогти владі".

Про це він сказав у коментарі виданню "Слово і діло".

"Ми будемо далі працювати так, як ми працюємо. Будемо допомагати, як із законом про акцизи. Вчорашня наша заява була способом допомогти владі країни вистояти перед спокусою олігархічних інтересів", - заявив Березюк.

Президент Петро Порошенко на прес-конференції в п'ятницю припустив, що таким чином "Самопоміч" спробувала відвернути увагу від своєї позиції з приводу судової реформи.

"Вчора із завзятістю, гідною кращого застосування, у всіх ЗМІ активно йшло твердження про те, що президент підписав вето. Хоча закон не те, що не підписано, але і не збирається бути підписаним. Навіщо це роблять політики - мені зрозуміло. Щоб відвернути увагу від своєї позиції, яку їм складно пояснити. Навіщо це роблять журналісти? "- сказав він.

Порошенко підкреслив, що ще не бачив цього закону.

Нагадаємо, 31 травня  Верховна Рада прийняла законопроект про зниження акцизу (в 2-28 рази залежно від об'єму двигуна) на старі автомобілі. Він набере чинності з першого числа місяця, наступного після місяця опублікування, тобто з 1 липня 2016 року, якщо закон підпишуть і опублікують у червні.

Однак поки підписання заблоковано у зв'язку з реєстрацією проекту постанови про скасування цього рішення. За регламентом, спікер парламенту не може підписати прийнятий закон і направити його на підпис президенту для набуття чинності документа, поки не буде проголосовано проект постанови про його скасування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram