ГоловнаПолітика

Порошенко вважає офшорний скандал навколо "Рошену" необґрунтованим

Президент підкреслив, що його правоту підкреслили найавторитетніші компанії

Порошенко вважає офшорний скандал навколо "Рошену" необґрунтованим
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко вважає, що офшорний скандал, що почався навколо "Рошен" після публікації "панамського архіву", не мав під собою підстав.

Про це він заявив на прес-конференції у п'ятницю.

"Ніякого офшорного скандалу не було. Було журналістське розслідування, яке виявило кілька фактів. Перший - була зареєстрована компанія, яка займалася виведенням грошей з України. Відповідь - компанія не мала банківського рахунку, ніяких переказів не було і не могло бути, компанія не використовувалася для мінімізації і створена з однією метою - передача активів президента Порошенка у "сліпий траст", довірче управління", - сказав Порошенко.

"Друга позиція - ця операція була проведена без відповідної ліцензії. Надано докази, що до реєстрації і до передачі активів було отримано відповіді від Національного банку, від міністерства економіки, що така операція ліцензування не потребує", - додав він.

Порошенко підкреслив, що його правоту підтвердили авторитетні компанії Rotschild, Baker&McKenzie, BakerTilly.

Нагадаємо, Порошенко опинився у центрі скандалу після публікації розслідування на підставі даних панамського реєстратора офшорів. Виявилося, що влітку 2014 року його зареєстрував компанію Prime Asset Partners для переведення кондитерського бізнесу в юрисдикцію Британських Віргінських островів.

Основні претензії журналістів до Порошенка - те, що він не вказав у декларації володіння акціями компанії на 1000 доларів, що він наразі не завершив передачу "Рошен" "сліпому трасту" і що він нібито мав намір ухилитися від сплати податків в Україні під час продажу корпорації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram