ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТO нарахував 49 обстрілів за добу

Переважна більшість порушень припала на ніч.

Штаб АТO нарахував 49 обстрілів за добу
Фото: Макс Левин

Протягом четверга, 2 червня, бойовики на Донбасі 49 разів обстріляли позиції Збройних Сил України уздовж усієї лінії розмежування.

Тільки з учорашнього вечора і до півночі зафіксовано понад 30 обстрілів, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку противник, використовуючи міномети калібру 120 мм, намагався вразити кілька опорних пунктів сил АТО в районі Пісков і Опитного. Протягом двох годин, починаючи з 20:00, по військових було випущено 86 мін із мінометів калібру 82 мм і 10 великокаліберних мін.

Зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру і гранатометів обстрілу зазнали військові в районі Авдіївки. Захисників шахти Бутівка накривали вогнем з 82- і 120-міліметрових мінометів.

На Горлівсько-Світлодарській дузі поблизу Луганського, Зайцевого і Троїцького ворог застосував великокаліберні кулеметів, озброєння БМП і 82-міліметрові міномети.

Також зросла активність бойовиків на Маріупольському напрямку, де зафіксовано 31 обстріл. Зокрема в районі Новотроїцького бойовики вкотре використовували міномети калібру 120 мм, а поблизу н.п. Павлопіль - 82-міліметрові міномети. Біля Березового і Гнутового позиції військових кілька разів були обстріляні зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів, а в районі Широкиного, Славного і Тарамчука - з автоматичних гранатометів. Зі 120-міліметрового міномета випустили дві міни по наглядовому пункту біля Широкиного.

Біля Новозванівки Луганської області військових неприцільно обстріляли зі стрілецької зброї і гранатометів, а в районі Станиці Луганської - з АГС.

ЗСУ кілька разів відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, в середу в зоні АТО отримали поранення двоє українських військовослужбовців.

Від початку цього тижня на Донбасі загинули двоє бійців.М

инулого тижня бойовики вбили 16 військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram