ГоловнаЕкономікаБізнес

Усі рахунки "Київенерго" заарештовано

Компанія погрожує зупинити роботу

Усі рахунки "Київенерго" заарештовано
Фото: www.business.ua

Державна виконавча служба України заарештувала всі рахунки "Київенерго" через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляється на сайті "Київенерго". Компанія стверджує, що борги за газ погасила в повному обсязі, а законність нарахування майже всіх штрафів оскаржує в судах.

"На сьогодні штрафи "Нафтогазу" за боргами за газ, які "Київенерго" погасила в повному обсязі, перевищують 1,5 млрд. При цьому законність нарахування 1,2 млрд грн зараз розглядається в судах, а 372 млн грн стали причиною арешту всіх рахунків компанії, зокрема і тих, з яких здійснюються виплати зарплат і податків", - йдеться у повідомленні.

"Київенерго" заявляє, що арешт її рахунків спричинить повне блокування її господарської діяльності.

На сьогодні в Україні заарештовано рахунки 104 теплокомуненерго (ТКЕ) через штрафні санкції за боргами за спожитий у 2014-2015 роках газ. Загальна сума нарахованих "Нафтогазом" штрафів перевищує 10 млрд грн, з яких 4,4 млрд грн знаходяться у виконавчому провадженні.

Причинами несвоєчасних розрахунків енергокомпанії називають те, що їм затримують компенсацію різниці у тарифах і надання пільг і субсидій.

"Київенерго" заявляє, що на 1 червня столиця і держава не компенсували їй мільярди гривень.

"Зокрема, борги Києва за тепло перевищують 1,9 млрд грн, за електроенергію - 930 млн грн. Заборгованість держави з компенсації різниці в тарифах перевищує 760 млн грн, а борги ДП "Енергоринок" за поставлену електроенергію становлять ще 275 млн грн", - зазначили там.

Нагадаємо, в лютому 2016 року на рахунки "Київенерго" вже було накладено арешт, проте незабаром його зняли.

"Київенерго" генерує і постачає теплову та електричну енергію в Києві, входить до ДТЕК Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram