ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати розглянуть законопроект про судоустрій і статус суддів.

Сьогодні Верховна Рада розгляне внесений президентом Петром Порошенком законопроект №4734 про судоустрій і статус суддів.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Заплановано також розгляд у другому читанні законопроектів №№2506а і 2507А про введення інституту приватних виконавців судових рішень, а в першому - №2413а про ліквідацію Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг з передачею її функцій Національному банку та Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Також депутати мають намір розглянути на засіданні в першому читанні законопроект №3822 про обов'язкову квоту україномовних творів на радіостанціях, а в другому - №2966 про Національну комісію держрегулювання енергетики і комунальних послуг, №3555 про фінансову реструктуризацію і №4542 про скасування оподаткування пенсій.

Для розгляду в другому читанні до порядку також включено законопроекти №4623 про тимчасове зарахування залишків коштів місцевих бюджетів у зоні антитерористичної операції в загальний фонд обласних бюджетів, №2418а про скорочення термінів планових заходів зі здійснення державного нагляду у сфері господарської діяльності, №3153 про мораторій на проведення перевірок бізнесу до 30 червня, №2498а про скасування ліцензування експорту та імпорту харчового спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

З пропозиціями Президента заплановано розглянути законопроект №3062 про створення наглядових рад з контролю і регулювання діяльності керівників державних підприємств, до якого він застосував право вето.

Нагадаємо, раніше Порошенко закликав Раду прийняти судову реформу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram