ГоловнаПолітика

Радикальна партія відновила блокування трибуни Ради

Ляшко знову вимагає ТСК з приводу офшорів.

Радикальна партія відновила блокування трибуни Ради
Фото: Макс Требухов

Радикальна партія у вівторок, 31 травня, відновила блокування трибуни Верховної Ради.

Про це оголосив лідер фракції Олег Ляшко.

Він аргументував це тим, що влада нібито збирається підписати меморандум з Міжнародним валютним фондом, що РП вважає неприпустимим. "Тому фракція Радикальної партії продовжує блокувати парламентську трибуну, вимагаючи створення слідчої комісії з приводу корупції і офшорів президента України і його оточення", - заявив він.

Перший віце-спікер Ірина Геращенко, зі свого боку, повідомила, що напередодні президент Петро Порошенко провів тригодинну зустріч із лідерами фракцій і членами уряду, на якій обговорювали зокрема й меморандум із МВФ.

"І чесно кажучи, зараз дивують деякі виступи в парламенті, тому що було заявлено і президентом, і прем'єр-міністром, що таких документів не існує в природі, що це фейк. Жодних підписів ніде не стоїть", - сказала Геращенко.

Нагадаємо, Радикальна партія блокувала трибуну два попередні сесійні тижні, а потім припинила робити це 20 травня, коли спікер Андрій Парубій дозволив реєструвати постанову про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів використання офшорів посадовими особами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram