ГоловнаПолітика

НАБУ почало розслідувати "чорну бухгалтерію" Партії регіонів

Йдеться про близько $2 млрд, витрачених на хабарі

НАБУ почало розслідувати "чорну бухгалтерію" Партії регіонів
Фото: Макс Левин

Національне антикорупційне бюро України почало розслідування "чорної бухгалтерії" Партії регіонів на підставі заяви колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака.

Про це повідомляє офіційний сайт НАБУ.

Відповідні відомості детективи НАБУ внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією - ч.4 ст.369 Кримінального кодексу (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

Разом з тим, у НАБУ зазначили, що публічна заява Трепака позбавила детективів "певних оперативних можливостей".

"Також викликає здивування той факт, що про відповідну заяву і наявні у нього документи Трепак повідомив ЗМІ ще до звернення в НАБУ. Ми розуміємо високий інтерес до розслідувань з боку громадськості та ЗМІ. Втім, бюро продовжує наголошувати, що зайва публічність може зашкодити викриттю корупційних правопорушень та притягненню винуватих до відповідальності", - наголошується в повідомленні.

У зв'язку з цим НАБУ закликало звертатися спочатку до них, а не до представників ЗМІ або громадськості.

Нагадаємо, 28 травня Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх та нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, мова йде про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів у розмірі близько $2 млрд,

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram