ГоловнаПолітика

Генпрокурор візьме в заступники Валентину Теличенко

Правозахисниця представляла інтереси Луценка в ЄСПЛ.

Генпрокурор візьме в заступники Валентину Теличенко
Валентина Теличенко
Фото: telekritika.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко призначить правозахисницю Валентину Теличенко своєю заступницею з питань реформ.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив прес-аташе Посольства Грузії в Україні у 2005-2010 роках Бачо Корчілава, який напередодні зустрічався з Луценком.

"Заступником із питань реформ - Валентина Теличенко. Було ще багато інших імен озвучено, але я не буду про них говорити. Якісь із заступників залишаються, але залишаються з трохи врізаними повноваженнями. Основні, які викликали невдоволення суспільства, - цих заступників не буде" , - зазначив Корчілава.

Раніше народний депутат Мустафа Найєм після зустрічі з Луценком повідомив, що генпрокурор звільнить трьох із шести своїх заступників.

47-річна Валентина Теличенко - українська правозахисниця. Спеціалізується на кримінальному та цивільному праві та супроводі справ у Європейському суді з прав людини. Член правління Міжнародного благодійного фонду "Відродження".

Теличенко представляла інтереси Луценка в Європейському суді з прав людини. Суд визнав затримання Луценка незаконним, а справу проти нього - політично мотивованою.

Також представляла і представляє в ЄСПЛ інтереси Мирослави Гонгадзе, Надії Савченко, Юлії Тимошенко, Валерія Іващенка, жертв протистояння в Одесі 2 травня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram