ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв зробити все можливе, щоб Савченко вже в травні повернулася додому

Порошенко пообіцяв зробити все можливе, щоб Савченко вже в травні повернулася додому
Петр Порошенко
Фото: Пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявляє, що для повернення української льотчиці Надії Савченко, незаконно засудженої в Росії, докладають величезних зусиль.

Про це інформує прес-служба голови держави.

"Ми зробимо все можливе для того, щоб Надія швидше повернулася додому. Зроблю все можливе, щоб цього місяця повернути її додому", - сказав Петро Порошенко під час спілкування з журналістами в рамках робочого візиту до Туреччини, відповідаючи на запитання про можливий обмін Надії Савченко на засуджених в Україні російських спецназівців.

Президент нагадав, що саме в Туреччині під час попереднього візиту він заявив про те, що готовий використовувати будь-які свої конституційні повноваження для того, щоб повернути Надію додому.

Президент зазначив також, що під час сьогоднішніх його переговорів значну увагу було присвячено питанню звільнення Надії Савченко.

Нагадаємо, 23 травня набув чинності вирок російським військовослужбовцям Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії, капітану Євгену Єрофєєву і сержанту Олександру Александрову - 14 років позбавлення волі.

У березні Президент Петро Порошенко заявив, що Україна готова обміняти Александрова та Єрофєєва на депутата Верховної Ради, льотчицю Надію Савченко, засуджену в Росії до 22 років в'язниці.

Учора, 22 травня, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко анонсувала до кінця травня позитивні новини стосовно Савченко, а також ще двох українських політв'язнів у РФ - Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram