ГоловнаПолітика

Порошенко, Путін, Меркель і Олланд проведуть телефонну розмову (оновлено)

"Нормандская четвірка" обговорить врегулювання на Донбасі.

Порошенко, Путін, Меркель і Олланд проведуть телефонну розмову (оновлено)
Фото: www.dyvys.in

Щоб розвинути результати тристоронньої телефонної розмови з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Анґелою Меркель, яка відбулася 21 травня, президент Петро Порошенко в понеділок уночі, після повернення зі Стамбула, проведе телефонну розмову в "нормандському форматі".

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Темою переговорів Порошенка, президента Росії Володимира Путіна, Меркель і Олланда стане мирне врегулювання на Донбасі.

Судячи з усього, "нормандська четвірка" обговорить ідею розміщення поліцейської місії ОБСЄ на не підконтрольних Україні територіях Донбасу для забезпечення безпеки під час проведення там виборів. Напередодні ОБСЄ повідомила про готовність реалізувати таку ідею, якщо всі сторони з цим погодяться. Раніше Росія виступила проти збройної місії ОБСЄ на Донбасі.

Оновлення. Як повідомляють "Українські новини", Порошенко сказав журналістам, що під час розмови порушуватиме питання звільнення Надії Савченко.

"Можу вам відкрити таємницю, що під час сьогоднішніх переговорів, зокрема, велику частину часу буде присвячено питанню стосовно Надії Савченко, які я маю намір поставити на порядок денний", - заявив голова держави.

Прес-служба президента наводить слова Порошенка про намір зробити все можливе, "щоб Надія Савченко вже цього місяця повернулася додому".

При цьому він повідомив, що помилує російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва в рамках домовленості про їх обмін на Савченко.

Порошенко також зазначив, що доручив голові СБУ Василю Грицаку зайнятися технічним забезпеченням процесу обміну.

Нагадаємо, напередодні парламентер від України в Мінську Ірина Геращенко повідомила, що до кінця травня очікуються позитивні новини з приводу Надії Савченко, а також інших політичних в'язнів у Росії - українців Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram