ГоловнаПолітика

Луценко ліквідує управління ГПУ, яке проводило допити слідчих у справах Майдану

Генпрокурор провів кадрові перестановки у відомстві

Луценко ліквідує управління ГПУ, яке проводило допити слідчих у справах Майдану
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Генеральний прокурор Юрій Луценко після наради з адвокатами сімей Небесної Сотні прийняв кілька кадрових і організаційних рішень, що стосуються розслідувань справ Майдану.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

Зокрема, за його словами, буде ліквідовано управління, яке "допитувало слідчих і оперативників, які ведуть справи Майдану".

Також "через взаємне протистояння" Луценко вирішив вивести Управління спеціальних розслідувань ГПУ на чолі з Сергієм Горбатюком із-під компетенції заступника генпрокурора Юрія Столярчука.

"Тепер він (Горбатюк, - ред.) звітує безпосередньо генпрокурору", - зазначив Луценко. Крім того, він передав Горбатюку "додаткові функції процесуального керівництва".

Також Луценко передав справи економічних злочинів "владного організованого злочинного угруповання часів Януковича" під керівництво заступника військового прокурора генерал-лейтенанта Володимира Жербицького.

Нагадаємо, суд продовжив до 12 червня арешт п'ятьох екс-беркутівців, обвинувачених у розстрілі 28 активістів. Однак справу досі не розглядають по суті, тому що обвинувачені все ще не ознайомилися з матеріалами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram