ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 30 разів обстріляли позиції військових на Донбасі

Ситуація в зоні АТО ускладнилася

За добу бойовики 30 разів обстріляли позиції військових на Донбасі
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі значно ускладнилася. За минулу добу бойовики 30 разів порушили умови перемир'я, в тому числі застосовуючи важку артилерію, заборонену мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

"Найнебезпечнішою ділянкою лінії розмежування залишаються околиці Авдіївки. Тут супротивник уночі здійснив два потужні вогневі нальоти із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм. Кілька снарядів потрапили в будинки місцевих жителів, унаслідок чого будівлі загорілися. Відразу ж після обстрілу бойовики розгорнули знаряддя і вдарили в бік Донецька. У такий цинічний спосіб вони вкотре намагалися звинуватити сили АТО в обстрілі мирних жителів і порушенні мінських домовленостей", - зазначено в повідомленні.

Уночі з передмістя окупованого Донецька українських бійців у районі Красногорівки обстрілював ворожий снайпер. А у Зайцевому та Луганському, що на Горлівсько-Світлодарській дузі, терористи здійснювали збройні провокації, застосовуючи стрілецьку зброю і великокаліберні кулемети.

Тривають обстріли і на Маріупольському напрямку. По укріпленнях військових у районі Широкиного бойовики відкривали вогонь із великокаліберних кулеметів, гранатометів і 120-міліметрових мінометів.

Ускладнилася ситуація і в Луганській області. Під вогнем сепаратистів опинилися опорні пункти сил АТО неподалік Станиці Луганської, Новозванівки та Трьохізбенки. Тут супротивник вів вогонь із гранатометів різних систем, стрілецької зброї і зенітної установки. Упродовж минулої доби також було зафіксовано прольоти трьох ворожих розвідувальних безпілотників.

Із початку цієї доби бойовики відкривали вогонь по позиціях українських військових уже щонайменше шість разів практично в усіх напрямках.

Нагадаємо, минулої доби, 20 травня, обійшлося без жертв серед українських військових, але шестеро бійців були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram