ГоловнаПолітика

США нададуть Україні $28 млн додаткової гуманітарної допомоги переселенцям

За даними ООН, допомоги потребують понад 3,1 млн українців

США нададуть Україні $28 млн додаткової гуманітарної допомоги переселенцям

США нададуть Україні понад $28 млн додаткової гуманітарної допомоги для людей, які постраждали від російської агресії на сході України і анексії Криму.

Про це повідомляє прес-служба посольства з посиланням на заяву першого заступника директора Бюро Держдепартаменту США у справах біженців та міграції Ненсі Джексон і заступника директора - розпорядника Бюро у справах демократії, розв'язання конфліктів, і гуманітарної допомоги Роберта Дженкінса.

Зазначається, що разом з цими коштами гуманітарна допомога від США з моменту початку кризи становить в середньому понад 112 млн доларів США.

Оголошена сума включає в себе майже $17 млн від Американського агентства з міжнародного розвитку (USAID), $12 млн з яких надало Бюро USAID у справах забезпечення екстреної допомоги іноземним державам. Їх направлять до ЮНІСЕФ, Управління ООН з координації гуманітарних питань, а також до низки міжнародних неурядових організацій, які допомагають переміщеним сім'ям.

Ще 5 млн доларів надаються USAID Всесвітній продовольчій програмі ООН, щоб задовольнити потреби у харчуванні найбільш вразливих груп населення серед переселенців.

До коштів, оголошених сьогодні, також відносяться $11 млн від Бюро Держдепартаменту США у справах народонаселення, біженців та міграції які буде надано Міжнародній організації з міграції, Фонду ООН з народонаселення, а також іншим міжнародним гуманітарним організаціям. Оголошена сьогодні допомога дозволяє задовольнити основні потреби тисяч незахищених людей, забезпечуючи їх необхідними медикаментами, ковдрами, предметами гігієни та продуктами харчування. Ці кошти також поліпшать доступ до послуг з охорони здоров'я і служитимуть ресурсами для запобігання ґендерному насильству та боротьбі з ним.

"Оголошена сьогодні допомога дозволяє задовольнити основні потреби тисяч незахищених людей, забезпечуючи їх необхідними медикаментами, ковдрами, предметами гігієни та продуктами харчування. Ці кошти також поліпшать доступ до послуг з охорони здоров'я і служити ресурсами для запобігання ґендерному насильству та боротьбі з ним", - зазначається в повідомленні.

За оцінками ООН, в Україні потребують допомоги понад 3,1 млн осіб.

Нагадаємо, в оборонному бюджеті США на 2017 рік запропонували виділити Україні до $500 млн допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram