ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ заманила в пастку диверсантів "ДНР" за допомогою макета Javelin

Один з сімох бойовиків загинув, троє отримали поранення

СБУ заманила в пастку диверсантів "ДНР" за допомогою макета Javelin
Фото: wikimedia.org

Співробітники Служби безпеки провели успішну операцію зі знищення диверсійної групи терористів "ДНР" у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Співробітники спецслужби отримали інформацію про те, що бойовики систематично проникають впритул до позицій українських підрозділів, використовуючи особливості рельєфу місцевості. За даними СБУ, в рамках таких "навчань" часто використовували диверсантів-новачків, які пройшли спецпідготовку на території Росії. Заходячи в тил, вони обстрілювали бійців ЗСУ або намагалися захопити їх у полон.

Фото: Прес-служба СБУ

"Для протидії терористам бійців ЗСУ таємно замінили на спецпризначенців СБУ. Також, для виманювання бойовиків, перед ними запалили макет протитанкового комплексу Javelin", - наголошується в повідомленні.

У результаті семеро бойовиків потрапили в засідку. Під час спецоперації одного з них вбили у результаті бойових дій, ще троє отримали поранення.

Фото: Прес-служба СБУ

Нагадаємо, 17 травня СБУ затримала у Луганській області місцеву жительку - спільницю терористів "ЛНР" - під час спроби підірвати гранату в людному місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram