ГоловнаСвіт

Літак EgyptAir зник над Середземним морем

На борту були 66 осіб.

Пасажирський літак Airbus A320 авіакомпанії EgyptAir зник з екранів радарів через три з половиною години після вильоту з Парижа в Каїр. На борту перебували 59 пасажирів і 10 членів екіпажу. Літак зник над Середземним морем.

Про це повідомляє сама EgyptAir.

Запис польоту на сервісі Flightradar уривається над Середземним морем на підльоті до Єгипту. Перед зникненням літака сервіс не зафіксував зміну висоти польоту літака - судно перебувало на висоті 11 тис. 270 метрів.

Авіакомпанія уточнила також, що літак зник із радарів о 2:45 за місцевим часом (3:45 за Києвом), після того як увійшов у повітряний простір Єгипту на 10 миль. Зараз надзвичайні служби шукають літак, до них підключилися ВПС Єгипту.

Капітан повітряного судна мав 6275 годин льотного часу, включаючи 2101 годину на борту А320, другий пілот налітав сукупно 2766 годин. Вік авіалайнера - 13 років.

З літака не надходило сигналу лиха. Востаннє екіпаж зв'язувався з диспетчером за 10 хвилин до зникнення повітряного судна з радарів.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року літак Airbus A321 компанії "Когалымавиа" зазнав аварії над Синаєм, виконуючи чартерний рейс із Шарм-еш-Шейха в Санкт-Петербург. Лайнер зруйнувався в повітрі. Загинули всі 224 людини, які перебували на борту. Росія і західні країни заявили, що причиною аварії стала, швидше за все, бомба, що вибухнула на борту літака. Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за вибух, заявивши, що її членам вдалося пронести на борт вибуховий пристрій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram