ГоловнаПолітика

Першим заступником міністра з питань окупованих територій призначено Юсуфа Куркчі

Представник кримських татар перейшов на роботу в Кабмін

Першим заступником міністра з питань окупованих територій призначено Юсуфа Куркчі
Юсуф Куркчи
Фото: islam.in.ua

Кабінет Міністрів призначив Юсуфа Куркчі першим заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Відповідне розпорядження зачитав на засіданні прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час розгляду урядом кадрових питань.

Раніше Куркчі займав посаду заввідділу забезпечення діяльності Уповноваженого Президента у справах кримськотатарського народу Адміністрації президента.

Юсуф Куркчі у 2009-2011 роках працював заступником голови Державного комітету у справах національностей і релігій і був звільнений у зв'язку з ліквідацією держкомітету. 2008 року він був заступником голови республіканського комітету Криму у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян.

Нагадаємо, заступником міністра з питань окупованих територій Донбасу став колишній голова Луганської обласної ВЦА Георгій Тука. За його словами, в штаті цього Міністерства працюють три людини - міністр Вадим Черниш, заступник міністра - керівник апарату Сергій Злакоман і сам Тука.

Політолог Тарас Березовець під час круглого столу в Інституті Горшеніна порушував питання про те, що ні у виконавчій, ні в законодавчій владі України немає відповідальних за питання Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram