ГоловнаПолітика

Фракцію БПП очолив Ігор Гринів

Його кандидатура була єдиною, винесеною на голосування

Фракцію БПП очолив Ігор Гринів
Фото: 24tv.ua

Фракція "Блок Петра Порошенка" обрала своїм головою депутата Верховної Ради Ігоря Гриніва.

Як повідомив депутат від БПП Віктор Пинзеник, рішення ухвалили одностайно на сьогоднішньому засіданні фракції.

За словами Пинзеника, кандидатура Гриніва була єдиною, винесеною на голосування.

55-річний Гринів у 1983-1989 роках був науковим співробітником Львівського державного університету імені Івана Франка. У 1989 році став одним із засновників партії "Народний Рух України". У 2004-2005 роках - голова виконкому, заступник голови партії "Наша Україна".

Гринів - депутат Ради п'яти скликань. У 2014 році після обрання Петра Порошенка президентом він очолював робочу групу з підготовки його інавгурації. З 18 червня 2014 року обіймав посаду позаштатного радника Порошенка.

У липні 2014 року призначений заступником голови Адміністрації президента (на той момент він був депутатом Ради 7-го скликання від фракції "Батьківщина").

На позачергових виборах до парламенту Гриніва включили у виборчий список БПП під №14.

17 листопада 2014 року Порошенко звільнив Гриніва з посади заступника голови Адміністрації у зв'язку з обранням депутатом Ради 8-го скликання. Зараз він є заступником голови комітету парламенту з питань інформатизації та зв'язку, членом української частини міжпарламентської ради Україна-НАТО, співголовою групи з міжпарламентських зв'язків з Норвегією і членом групи з міжпарламентських зв'язків з Китаєм.

Нагадаємо, 12 травня Рада достроково припинила депутатські повноваження голови фракції БПП Юрія Луценка, якого призначили генеральним прокурором. Передбачалося, що головою фракції БПП може стати один із сімох заступників, серед яких Гринів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram