ГоловнаПолітика

Льовочкін відкрив проросійський блог на французькому Huffington Post

Депутат Верховної Ради жаліється, що влада України не хоче миру на Донбасі

Депутат Верховної Ради Сергій Льовочкін відкрив блог на французькому Huffington Post, у якому просуває відверто проросійські погляди.

Аналіз першого і наразі єдиного запису депутата під назвою "За підтримки Франції та Німеччини Україна мусить заради миру виконати Мінські угоди - 2" публікує "Тиждень".

Льовочкін повідомляє, що "найближчі тижні дарують справжнє вікно можливостей, щоб покласти край конфлікту" на сході України. На його думку, закінчити війну можна за півтора місяці. Бракує лише політичної волі з боку української влади.

Як аргументи для своєї позиції Льовочкін у тому числі використовує нещодавнє голосування в парламенті Франції, де 55 депутатів затвердили пропозицію зняти європейські санкції з Росії. Її вніс депутат Тьєррі Маріані, який минулого року їздив до окупованого Криму.

"Минулого тижня, - пише Льовочкін, - голосування без зобов'язувальних наслідків у Національній Асамблеї продемонструвало критичну важливість цього моменту в пошуках миру. Під час голосування 27 квітня у залі засідань не вистачало кворуму. Але голоси більшості депутатів, присутніх на обговоренні зняття санкцій, вказують, що незабаром друзі України втратять терпіння. Щоб досягти миру, нам потрібні друзі, а також - потужна політична воля всередині самої держави".

Далі Льовочкін пропонує французам думку, що мир на Донбасі залежить виключно від політичної волі Києва, якої "не вистачає".

Нагадаємо, що Льовочкін очолював адміністрацію Януковича під час розгону студентів на Майдані. Його звільнили 17 січня 2014 року, за кілька тижнів до розстрілів на Майдані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram