ГоловнаПолітика

Яценюк з однопартійцями вшанував пам'ять жертв політичних репресій

"Фронтовики" поклали квіти до пам'ятника в Биківні.

Лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк разом з міністрами Остапом Семераком і Володимиром Омеляном та іншими однопартійцями вшанували в Биківні пам'ять жертв політичних репресій. Вони першими, як повідомляє прес-служба партії, серед українських політиків прийшли покласти квіти до пам'ятника, а також до польської частини Меморіалу.

Фото: прес-служба

Арсеній Яценюк на своїй сторінці в Facebook зазначив, що пам'ять про жертви політичних репресій - це більше, ніж питання історії, це основне питання розуміння сучасності.

«Зло, яке уможливило Биківню, не знищене. Культ насильства триває в Криму і на окупованих територіях Донбасу. І саме він свого часу породив тоталітаризм і привів до влади Сталіна і Гітлера», - сказав лідер «Народного фронту».

Фото: прес-служба

«Культу насильства ми протиставляємо культуру гідності людини. Гідність - цінність, яку українці відстояли на Майдані і зараз відстоюють на фронті. Ми обов'язково переможемо в цій боротьбі. Тому що в ній йдеться про те, що робить людину людиною - про її право вільно визначати свою долю, своє майбутнє і, що дуже важливо, пам'ятати своє минуле. І це унеможливить повторення репресій», - зауважив Яценюк.

Фото: прес-служба

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram