ГоловнаСвіт

В оборонному бюджеті США'2017 запропонували виділити до $500 млн допомоги Україні

$3,4 млрд пропонують виділити на забезпечення безпеки в Європі і стримування агресії з боку РФ

В оборонному бюджеті США'2017 запропонували виділити до $500 млн допомоги Україні
Фото: presstv.ir

У Сенаті США в проекті оборонного бюджету на 2017 фінансовий рік пропонують виділити до $500 млн на допомогу Україні, в тому числі на летальну зброю.

Про це повідомив голова сенатського комітету з питань збройних сил США Джон Маккейн, повідомляє Голос Америки.

Зазначають, що 12 травня комітет підтримав законопроект, що передбачає виділення $602 млрд на фінансування потреб Міністерства оборони та фінансування національних програм з безпеки Міністерства енергетики.

Маккейн назвав документ "реформістським законопроектом", який передбачає асигнування коштів, необхідних для забезпечення збройних сил країни відповідною зброєю для ведення операцій і надання допомоги союзникам США в боротьбі з насильницьким екстремізмом.

У проекті оборонного бюджету сенатори зазначили, що сильні союзники і партнери мають життєво важливе значення для національної безпеки США.

"З посиленням викликів для нашої спільної безпеки законопроект про бюджет на національну оборону США збільшує підтримку союзників і партнерів, які борються разом з нами, розділяючи загальний вантаж і захищаючи наші цінності", - йдеться в проекті бюджету, розміщеному на офіційному сайті сенатора Маккейна.

У зв'язку із цим, згідно з положенням законопроекту, "дозволяється виділити до $500 млн для надання підтримки Україні в галузі безпеки, включаючи допомогу на летальні засоби".

Водночас зазначають, що законопроект обмежує надання Україні цих коштів. Тобто вона може отримати тільки $250 млн. Другу половину допомоги Україна отримає лише після того, як міністр оборони США особисто засвідчить, що країна вжила суттєвих заходів, спрямованих на проведення інституційних реформ у системі оборони в питанні боротьби з корупцією, підвищення відповідальності і підтримки військового потенціалу, досягнутих за допомогою наданої допомоги у сфері безпеки.

В окремому положенні Сенатського законопроекту передбачено $3,4 млрд на підтримку ідеї забезпечення безпеки в Європі і на збільшення здатності і готовності сил США і НАТО для стримування і, в разі потреби, реагування на агресію з боку Росії.

Як повідомляли раніше, Україна і США мають намір домовитися про взаємну допомогу в митній сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram