ГоловнаПолітика

Наливайченко закликав створити Міністерство у справах ветеранів АТО

Екс-голова СБУ запропонував заради цього скоротити віце-прем'єрів.

Наливайченко закликав створити Міністерство у справах ветеранів АТО
Слева направо: Лубкивский, Наливайченко, Костанчук
Фото: Пресс-служба Наливайченко

Колишній голова СБУ Валентин Наливайченко закликав створити Міністерство у справах ветеранів АТО для належного забезпечення їхніх потреб.

Про це він заявив у п'ятницю на прес-конференції в Дніпропетровську.

На його думку, потрібно також створити єдиний реєстр воїнів АТО і прийняти окремий закон про права захисників України і членів їхніх сімей.

"Ми нікого не виділяємо, ми допомагаємо всім патріотам. Йдеться і про регулярну армію, і про добровольців. А також про інвалідів, сиріт, усіх, хто потребує опіки. Наша політична вимога: не шість посад віце-прем'єрів, а шість ветеранів АТО, які створять нове міністерство, яке займалося б їхніми проблемами", - заявив Наливайченко, який зараз очолює суспільно-політичний рух "Справедливість".

На цій самій прес-конференції радник Наливайченка, колишній посол України в Хорватії Маркіян Лубківський повідомив, що розроблена "Справедливістю" "Програма гідності", спрямована на соціальний захист бійців АТО, спирається на успішний міжнародний досвід.

"У нормальних країнах ветеранам створюють умови життя і праці. Вони розуміють, що навіть без ноги - це молоді, активні хлопці, це суспільно корисні люди, які забезпечені роботою і гідною пенсією. Так у Хорватії. І ми хочемо поширити цей досвід тут", - наголосив Лубківський.

Екс-командир штурмової групи батальйону "Донбас", керівник ще одного проекту Наливайченка "Армія гідності" Тарас Костанчук підкреслив, що по всій країні для воїнів АТО і членів їхніх сімей вже працює близько сотні безкоштовних юридичних консультацій. У зону АТО передали житлові модулі, щоб забезпечити солдатам на передовій гідні умови проживання.

"Модулі приїжджаєш, передаєш, бійці кажуть: це фантастика. Але насправді фантастика - це те, в яких нелюдських умовах, просто в землі, живуть наші воїни", - заявив Костанчук.

Нагадаємо, що в новому уряді з'явилося Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram