ГоловнаПолітика

МВС виконало всі умови для надання Україні безвізового режиму, - єврокомісар

Важливо об'єднати зусилля правоохоронних органів ЄС і України для досягнення загальних результатів

МВС виконало всі умови для надання Україні безвізового режиму, - єврокомісар
Димитрис Аврамопулос
Фото: Пресс-служба МВД

Міністерство внутрішніх справ виконало всі умови для надання Україні безвізового режиму.

Про це заявив єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріс Аврамопулос під час зустрічі з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, інформує прес-служба міністерства.

"Ви досягли дуже великих результатів і, я думаю, що ми недалеко від того дня, коли українці зможуть вільно подорожувати по Європі. Наскільки я розумію, громадяни України чекають цього моменту", - зазначив Дімітріс Аврамопулос.

Єврокомісар сказав, що сьогодні Україна - не тільки ще одна країна, яка прагне в Європу, але і гарант забезпечення стабільності в регіоні.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підкреслив, що виконання вимог щодо лібералізації безвізового режиму в багатьох речах пов'язано з реформою МВС.

"Ми почали її два роки тому із затвердження стратегії, яка була узгоджена зі спеціальною консультаційною місією EUAM. І ми її виконуємо. У реформі поліції ЄС - один з головних наших партнерів", - додав міністр.

Окремо Єврокомісар зауважив, що також важливо об'єднати зусилля правоохоронних органів ЄС і України для досягнення загальних результатів.

"Я буду просити директора Інтерполу відвідати Україну, щоб ми змогли об'єднати зусилля. Для ефективної комунікації з Європолом буде окремо закріплено офіцера зв'язку. Ми зможемо не тільки спільно боротися з організованою злочинністю і тероризмом, а й обмінюватися інформацією, шляхом встановлення довіри", - зазначив Дімітріс Аврамопулос.

Нагадаємо, 20 квітня Єврокомісія запропонувала Європарламенту і Раді ЄС скасувати візи для громадян України, оскільки в березні Україна виконала дві останні вимоги - прийняла закон про електронне декларування та запустила роботу Антикорупційного агентства.

Тепер пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження серед країн-членів Євросоюзу, а також на рівні Європейського парламенту. Згодом її має затвердити Рада ЄС з питань юстиції, свободи та безпеки, яка збирається раз на квартал.

22 квітня голови МЗС 12-ти країн Європи закликали ввести безвізовий режим з Україною і Грузією.


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram