ГоловнаСвіт

Сенат Бразилії відсторонив президента

Ділма Русеф виїхала з президентської резиденції.

Сенат Бразилії відсторонив президента
Фото: EPA/UPG

Сенат Бразилії тимчасово відсторонив президента Ділму Русеф від виконання обов'язків, повідомляє Reuters.

За відсторонення проголосували 55 парламентаріїв, 22 висловилися проти.

Раніше понад половина членів 81-місцевої верхньої палати парламенту підтримали відсторонення Русеф. Протягом шести місяців виконувачем обов'язків голови держави буде віце-президент Мішель Темер.

Парламентарії схвалили розслідування причетності президента до корупції в Petrobras.

Під час виступів сенаторів біля будівлі парламенту зібралося близько шести тисяч осіб, які підтримують президента, але поліцейські з використанням перцевих балонів розігнали натовп.

Також повідомляють, що Русеф, не чекаючи на закінчення голосування, розпорядилася вивести свої речі з президентської резиденції.

Нижня палата парламенту вже підтримала процедуру імпічменту у квітні. Результати голосування намагався скасувати спікер палати Валдір Мараняо, але після того як Сенат оголосив про продовження процесу, він сказав, що змінив своє рішення.

Вимога імпічменту пов'язана з корупцією в бразильській нафтовій компанії Petrobras. За версією слідства, керівництво Petrobras брало відкати за будівельні підряди, а частину отриманих нелегально коштів спрямовувало владній партії.

Русеф - член Партії трудящих, вона керує Бразилією з 2011 року. Її попередник Луїс да Сілва, з тієї самої партії, був президентом з 2003 року, Русеф очолювала його адміністрацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram