ГоловнаПолітика

ЄС зажадав витерти список акредитованих у "ДНР" журналістів

Томбінський закликав владу втрутитися.

ЄС зажадав витерти список акредитованих у "ДНР" журналістів
Ян Томбинский
Фото: http://euukrainecoop.net/

Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський закликав українську владу домогтися видалення оприлюдненої в Інтернеті інформації про журналістів, які мають акредитацію в "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Представництва Євросоюзу в Україні.

"Я зазначив зі стурбованістю, що деякі українські сайти опублікували особисті дані журналістів, які отримали акредитацію в так званих "ДНР" і "ЛНР". Це порушує міжнародні практики захисту персональних даних, не відповідає закону України "Про захист персональних даних"  і наражає журналістів на ризик. Я закликаю українську владу забезпечити, щоб цей контент видалили", - зазначив Томбінський.

Напередодні сайт "Миротворець", пов'язаний із нардепом Антоном Геращенком, оприлюднив персональні дані приблизно п'яти тисяч журналістів, які мають акредитацію в "ДНР" і "ЛНР". Це спровокувало скандал - журналісти поскаржилися на незаконність публікації їхніх персональних даних.

У підсумку прокуратура Києва почала розслідування "за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів шляхом оприлюднення їхніх персональних даних", йдеться на сайті відомства.

Справу порушено за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу.

Сайт "Миротворець" створено для встановлення осіб сепаратистів або людей, які допомагають їм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram