ГоловнаСвіт

Поліція Лондона конфіскувала $22 млн в рамках розслідування відмивання грошей російським угрупованням

Раніше в Лондоні заарештували російського брокера за підозрою у відмиванні грошей

Поліція Лондона конфіскувала $22 млн в рамках розслідування відмивання грошей російським угрупованням
АрхивЛондонс
Фото: Пресс-служба ГПСУ

Британська поліція конфіскувала чеки на $22 мільйони, пов'язані з підозрами щодо російського злочинного угруповання у відмиванні грошей через дві російські компанії, швейцарську фірму та інвестиційну групу з Британських Віргінських островів.

Як повідомляє агентство Рейтер, після розслідування підозрілих торгів на ф'ючерсних ринках, що проводилося правоохоронними органами та оператором бірж Intercontinental Exchange Inc (ICE) і тривало чотири місяці, лондонська поліція в середу повідомила, що вилучила чотири чеки через шість тижнів після арешту російського брокера за підозрою у відмиванні грошей.

"Наше розслідування вказує на підозри в тому, що російська злочинне угруповання використовувало лондонський ф'ючерсний ринок для відмивання мільйонів доларів кримінальних доходів", - сказав Крейг Малліш з відділу боротьби з відмиванням грошей лондонської поліції.

Російського брокера заарештували 23 березня у Лондоні за підозрою в шахрайстві і звільнили під заставу до липня, йдеться у заяві на сайті поліції. Його ім'я не називають.

Нагадаємо, раніше навесні повідомлялося, що у Британії готуються до серії терактів у столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram