ГоловнаЕкономікаБізнес

Розенко заявив, що верифікація соцвиплат не виявила жодного порушення

На 13 мільйонів пенсій - нуль випадків подвійних виплат і нуль "мертвих душ".

Розенко заявив, що верифікація соцвиплат не виявила жодного порушення
Фото: www.dyvys.in

Віце-прем'єр Павло Розенко стверджує, що верифікація соцвиплат, яку проводить Міністерство фінансів, не виявила жодного випадку дублювання виплат чи нарахування коштів "мертвим душам".

Про це він заявив в інтерв'ю "Главкому".

"Зараз багато говорять про верифікацію соцвиплат, яку здійснює Мінфін. Була дуже велика недовіра, що ми самі не можемо відстежити пенсійні виплати чи що ми зацікавлені в тому, щоб люди отримували подвійні-потрійні виплати. Маємо вже перші результати перевірки Мінфіну. Після аналізу 13 мільйонів пенсійних справ подвійних виплат виявлено нуль, «мертвих душ» (виплат пенсій померлим) виявлено всього близько 80 випадків. Наголошую: 80 випадків на 13 мільйонів пенсійних справ. Але і ця інформація не підтвердилася. Як виявилося після перевірки таких випадків, там не відбувалося виплат. Тобто також нуль", - заявив Розенко.

Віце-прем'єр, який раніше керував Міністерством соціальної політики, повідомив, що Пенсійний фонд сам раніше проводив перевірку соцвиплат.

"І тепер, після висновків Мінфіну, дуже хочеться подивитися в очі тим «експертам» і «аналітикам», які останні півроку поливали нашу команду брудом і розповідали казки про 15-30 мільярдів пенсійних коштів, які нібито виплачують в Україні «двійникам» і «мертвим душам»", - заявив Розенко.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року Верховна Рада наділила Міністерство фінансів правом допуску до банківської таємниці громадян під час моніторингу пенсій, допомоги, пільг, субсидій, інших соціальних виплат для проведення контролю над виконанням бюджетного законодавства. Це повинно дати Мінфіну можливість верифікувати одержувачів пенсій і соціальної допомоги, а також підвищити їхню адресність.Верифікація стартувала 1 березня 2016 року і повинна завершитися до 1 липня. Надалі її планують проводити регулярно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram