ГоловнаПолітика

Гройсман заявив про звільнення всіх керівників митниці, викритих у контрабанді

Прем'єр також доручив розібратися з "горіховою мафією"

Гройсман заявив про звільнення всіх керівників митниці, викритих у контрабанді
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив про звільнення всіх керівників митниці, стосовно яких зафіксовано факти зловживання.

Про це він заявив на засіданні Кабміну, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Деякі керівники митниці, де зафіксували зловживання, впіймали контрабанду - немає жодних висновків, вони далі працюють. Нібито хтось із чимось розбирається. Учора було звільнено всіх керівників, стосовно яких зафіксували такі ганебні випадки. Думаю, правоохоронна система дуже швидко дасть відповідь, на що потрібно звертати увагу і нести відповідальність за будь-які зловживання", - заявив прем'єр.

Він також доручив профільним відомствам подати на наступне засідання уряду постанову, в якій буде запропоновано комплекс заходів для усунення на українських митницях зловживань з експортом горіхів.

"Окреме питання - це так звана "горіхова мафія"... І, будь ласка, зараз доручення Мінекономіки, Мінфіну та Мін'юсту на наступний уряд винести постанову (з комплексом заходів, - ред.), які дадуть можливість людям абсолютно спокійно здійснювати цей вид бізнесу", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 6 травня голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звернувся до Гройсмана з проханням ініціювати його відставку, оскільки з ним не було погоджено призначення в.о. начальника Закарпатської митниці. Він також заявив, що з 7 травня не буде виходити на роботу, поки цю посаду не повернуть Володимиру Колеснікову. За словами Москаля, контроль над Закарпатською митницею передають пов'язаним із нардепом Віталієм Хомутинніком людям як розплату за голоси групи "Відродження" на підтримку призначення Гройсмана прем'єром.

Гройсман, зі свого боку, заявив, що не буде просити президента звільнити Москаля і запросив його на зустріч у Київ.

10 травня прем'єр-міністр провів робочу зустріч з Москалем і головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим. На зустрічі обговорювали питання боротьби з контрабандою, а також зміни системи роботи митниці в цілому.

Гройсман заявив, що очікує конкретних результатів протягом місяця. Він також повідомив, що найближчим часом для боротьби з контрабандними схемами буде створено близько 20 мобільних груп за участю співробітників Національного антикорупційного бюро, прикордонних військ, поліції і ДФС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram