ГоловнаЕкономікаБізнес

У київському офісі "Укргазвидобування" проводять обшук

Будівлю повністю заблоковано на вхід і вихід

У київському офісі "Укргазвидобування" проводять обшук
Фото: facebook.com/Ukrgasvydobuvannya

Співробітники Служби безпеки та Генеральної прокуратури проводять обшук у головному офісі ПАТ "Укргазвидобування" в Києві.

Про це повідомляє OilNews із посиланням на джерело в компанії.

"Будівлю повністю заблоковано на вхід і вихід. За попередньою інформацією, постанова, що санкціонувала обшуки, стосується діяльності компанії у 2014 році", - розповів співрозмовник.

Прес-секретар УГВ Лариса Поліщук повідомила у фейсбуці, що роботу центрального офісу компанії паралізовано. Співробітники СБУ нікого не впускають всередину і нікого не випускають.

Вилучають документи за 2014-2016 роки й особисті справи співробітників.

Нагадаємо, "Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газовидобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу. Вона експлуатує Шебелинський ГПЗ.

У лютому співробітники Генпрокуратури провели обшуки в чотирьох філіях ДК «Укргазвидобування». Предметом обшуків було вилучення документів про взаємовідносини компанії з підприємствами-контрагентами з приводу постачання обладнання протягом 2014-2015 років.

У грудні 2014 року прокуратура Києва і СБУ затримали Олександра Костюка, який тоді очолював "Укргазвидобування", за підозрою в зловживанні службовим становищем, яке спричинило збиток держави в розмірі 23 млн гривень. Згодом його випустили під заставу в розмірі 1,1 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram