ГоловнаПолітика

Гройсман підтвердив МВФ свою готовність продовжувати реформи

Найближчим часом стратегічна група радників подасть план діяльності

Гройсман підтвердив МВФ свою готовність продовжувати реформи
Фото: www.kmu.gov.ua

У вівторок прем'єр-міністр Володимир Гройсман і голова європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Поло Томсен обговорили питання проведення реформ в Україні та подальшої взаємодії в їхньому проведенні.

Про це повідомляє офіційний сайт Кабміну.

Гройсман запевнив, що новий уряд має намір продовжувати реформи в країні, зокрема у сферах діяльності митниці, оподаткування, в  держуправлінні, системі державних закупівель і здійснювати відкриту, публічну приватизацію.

"Ми вважаємо проведення реформ нашим внутрішнім домашнім завданням, а МВФ - стратегічним партнером, який допомагає нам проходити цей непростий шлях", - підкреслив прем'єр.

Він також повідомив, що разом зі Стратегічною групою радників, співголовами якої стали колишній віце-прем'єр-міністр Польщі Лешек Бальцерович і колишній віце-прем'єр і міністр фінансів Словаччини Іван Міклош, уряд розробляє план діяльності, який презентують найближчим часом.

Томсен, зі свого боку, привітав формування нового уряду і запевнив у готовності МВФ підтримувати Україну в проведенні необхідних змін.

Нагадаємо, 10 травня в Україні розпочала роботу місія МВФ, яка пробуде тут до 18 травня.

Перший транш Україні від МВФ становив $5 млрд і надійшов у середині березня, другий транш у розмірі $1,7 млрд надійшов на початку серпня. Третій і четвертий транші по $1,7 млрд кожен мали надійти в Україну ще наприкінці 2015 року, однак через низку причин цього не сталося.

Міністр фінансів Степан Кубів очікує, що МВФ виділить третій транш кредитної програми до кінця кварталу - в травні або червні. Для цього він закликав нардепів прийняти 14 невідкладних законопроектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram