ГоловнаПолітика

ЦВК призначила проміжні вибори депутатів Ради на 17 липня

Вибори проведуть у чотирьох округах

ЦВК призначила проміжні вибори депутатів Ради на 17 липня
Фото: Сергей Нужненко

Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори депутатів Верховної Ради в округах №27 (Дніпропетровськ), №85 (Івано-Франківська область), №151 (Полтавська область) і №206 (Чернігів) на неділю, 17 липня.

Таке рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні ЦВК.

Виборчий процес розпочнеться з наступного після публікації відповідної постанови дня, а документ буде оприлюднено в загальнодержавних друкованих ЗМІ, а також на сайті ЦВК 18 травня.

Вибори в окрузі №27 призначено у зв'язку з тим, що обраний у цьому окрузі депутатом Борис Філатов став за підсумками місцевих виборів 25 жовтня 2015 року мером Дніпропетровська, а в окрузі №206 у зв'язку з тим, що обраний у ньому депутатом Владислав Атрошенко за підсумками місцевих виборів став мером Чернігова. При цьому депутатські повноваження Атрошенка було припинено ще 28 січня, а законодавство зобов'язує ЦВК призначити проміжні вибори у 10-денний термін.

Повноваження Філатова припинили ще 24 грудня 2015 року, однак наступного дня було зареєстровано постанову про скасування результатів голосування, до розгляду якої голові Ради забороняється підписувати рішення про позбавлення Філатова мандата.

Відповідну постанову про скасування результатів голосування було вперше включено до порядку денного Ради лише 21 квітня, проте не було розглянуто у сесійній залі, а на офіційному сайті парламенту зазначено, що проект відкликано, а рішення про позбавлення Філатова мандата підписано 25 грудня 2015 року.

В округах №85 і №151 вибори призначено у зв'язку з тим, що обрані в них депутатами Ігор Насалик і Тарас Кутовий були призначені 14 квітня міністрами енергетики та аграрної політики відповідно.

Нагадаємо, в лютому ЦВК попросила Раду надати копію свідоцтва про смерть Ігоря Єремеєва для можливості призначення виборів в одномандатному виборчому окрузі №23 (Волинська область), але парламент повідомив, що не має такого документа.

Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів заявив, що Петро Порошенко цього пленарного тижня внесе кандидатури на посаду членів ЦВК, повноваження 12 з 15 яких закінчилися ще влітку 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram