ГоловнаПолітика

Турчинов закликав Захід відмовитися від політики умиротворення агресора

Секретар РНБО нагадав, чим обернулися такі спроби стосовно Гітлера.

Турчинов закликав Захід відмовитися від політики умиротворення агресора
Фото: www.facebook.com/oleksandr.turchynov

Секретар РНБО Олександр Турчинов закликав "цивілізований світ" пам'ятати, що агресора неможливо заспокоїти. Про це йдеться в його зверненні до Дня пам'яті і примирення.

"У 30-ті роки, прийшовши до влади, Гітлер знехтував Версальським договором, почав нарощувати військові потужності й оголосив призов в армію. Йому це дозволили. Аншлюс Австрії відбувся в 1938 році, Європа і це проковтнула. І не тільки проковтнула, здійснюючи політику умиротворення агресора, повіривши запевненням Гітлера, що це «остання територіальна претензія». Європейські політики на переговорах у Мюнхені, не запросивши туди представника Чехословаччини, віддали агресору частину її території - Судети. Розриваючи Чехословаччину, «друзі» прикривалися бажанням зберегти мир... Але замість миру вся Європа захлинулася кров'ю", - зазначив Турчинов.

Він вважає, що історія повинна стати уроком для Європи. "Історія повинна нас учити. Учити тому, що агресора неможливо заспокоїти. Створивши конфлікт у Придністров'ї, Чечні, він піде далі - до Абхазії, а звідти - до Грузії, потім - в Україну. І від цивілізованого світу залежить, чекати на наступний крок агресора чи знешкодити його?" - заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявив, що Росія буде нахабніти стільки, скільки їй будуть це дозволяти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram