ГоловнаПолітика

Рух Наливайченка почав співпрацювати з організаціями ветеранів хорватської війни

"Справедливість" підготувала "план гідності" щодо соціального захисту бійців.

Рух Наливайченка почав співпрацювати з організаціями ветеранів хорватської війни
Фото: Макс Требухов

Проект "Армія гідності", створений колишнім головою СБУ Валентином Наливайченком, почав співпрацювати з організаціями ветеранів хорватської війни 1991-1995 років.

Як повідомляє його прес-служба, соратники Наливайченка по суспільно-політичному руху "Справедливість" Маркіян Лубківський і Тарас Костанчук відвідали Хорватію, де провели низку зустрічей і переговорів з керівниками найвпливовіших ветеранських об'єднань.

Мета візиту - розширення міжнародного співробітництва "Справедливості" і навчання досвіду Хорватії в питаннях соціального захисту ветеранів. "Наша співпраця з хорватською стороною охоплюватиме три ключові напрямки. Будемо переймати досвід у сферах соціального захисту всіх без винятку захисників України, модернізації оборонного сектору, розмінування територій", - зазначив Лубківський.

Він додав, що співпраця з Хорватією не випадкова, оскільки ця країна не просто має досвід перемоги у війні і звільнення територій, а й володіє унікальними напрацюваннями щодо ефективної опіки над захисниками країни, забезпечення їхніх соціальних і медичних потреб.

Тарас Костанчук у свою чергу повідомив, що "Справедливість" найближчим часом збирається представити "план гідності" для соціального захисту бійців та ветеранів, заснований на хорватському досвіді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram