ГоловнаСуспільствоПодії

З'явилися деталі інциденту зі стріляниною біля редакції одеського телеканалу

Конфлікт навряд чи пов'язаний з журналістською діяльністю.

З'явилися нові деталі інциденту зі стріляниною біля редакції одеського "Сьомого каналу", внаслідок якої постраждали журналіст і двоє операторів.

"Думская" оприлюднила повні записи з камер спостереження, зазначаючи, що в ролику, оприлюдненому "Сьомим каналом" відразу після події, не було 30-секундного фрагменту.

"Думская" також наводить слова одного з потерпілих, журналіста Б. Йому подзвонили невідомі, які стверджували, що зареєстрована на нього машина подряпала "Хонду" біля книжкового ринку на Олександрівському проспекті. При цьому журналіст стверджує, що жоден автомобіль на його ім'я не зареєстрований. Він запропонував зустрітися біля редакції, щоб розібратися в ситуації.

Що було далі, видно на записах. Спочатку приїжджі не виявляли особливої агресії. Вони сиділи в машині, коли з редакції до них на зустріч вийшли троє. Видання робить висновок, що про приїзд знали і чекали. Водій "Хонди" в червоній футболці простягнув співробітнику каналу руку, і той її потиснув. Ще двоє товаришів візитера неквапливо вийшли з машини і пішли через дорогу - без зброї, хоча на задньому сидінні мали помпову рушницю.

Далі почалася розмова. На записі видно, як співробітник каналу в червоній куртці знизує плечима і розводить руками. Чоловік, який приїхав, щось говорить своєму товаришеві в червоній сорочці і чорній кепці. За словами співробітників каналу, він промовив щось на кшталт: «Розмова буде довгою, йди за рушницею».

Співробітник редакції в смугастому светрі виходить із редакції. В цей час водій "Хонди" кладе руку на потилицю співробітника каналу і б'є його кулаком в обличчя. Зав'язується бійка, в ній беруть участь двоє приїжджих і четверо, а потім п'ятеро співробітників каналу.

Людина в чорній кепці на протилежному боці вулиці дістає із заднього сидіння машини помпову мисливську рушницю. Тієї самої миті співробітник каналу в смугастому светрі дістає із сумки пістолет.

Чоловік у чорній кепці перебігає дорогу і робить постріл. Співробітники каналу розбігаються, людина з пістолетом ховається за машиною. Потім машина їде.

Як було встановлено, всього пострілів було три: двічі стріляв з рушниці чоловік, який приїхав у "Хонді", один раз - співробітник каналу з пістолета. Стрільбу з рушниці вели з дистанції близько двох метрів, на щастя, проникаючих поранень не було. "Думска" передбачає, що могли застосовувати нелетальні боєприпаси, споряджені гумовою картеччю або пластмасовими кульками.

З відеозапису і розповідей потерпілих видання робить попередній висновок про те, що інцидент не пов'язаний з журналістською діяльністю і, цілком можливо, став результатом спроби вимагання.

Тим часом спікер одеської поліції Андрій Костюк на брифінгу в середу повідомив, що за фактом стрілянини поки що нікого не затримано. Журналіст, який застосував пістолет, стріляв у повітря, в нього взято пояснення.

При цьому Костюк повідомив, що чоловіка, на якого зареєстровано автомобіль "Хонда" і помпову гладкоствольну рушницю, встановлено - він із Білгород-Дністровська. Його оголосили в розшук.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі невідомі обстріляли знімальну групу "Сьомого каналу". В результаті поранення отримали троє співробітників каналу: два оператора і кореспондент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram