ГоловнаСуспільствоЖиття

Головного екоінспектора Прикарпаття звільнено через вирубку карпатських лісів

Семерак побачив пеньки на території національного природного парку.

Міністр екології  Остап Семерак наказав звільнити начальника Державної екоінспекції Івано-Франківської області Ігоря Стефурака.

Як повідомляє прес-служба міністерства, таке рішення ухвалено після того, як Семерак відвідав Національний природний парк "Гуцульщина" і побачив масштаби вирубки заповідних лісів.

"Незаконні вирубки лісів на території національних природних парків - це ганьба для нашої держави. Так далі бути не може. Ми повинні зупинити це. Складність питання в іншому: численні звернення в Державну екологічну інспекцію в Івано-Франківській області і навіть у Державну екологічну інспекцію України і Державне агентство лісових ресурсів не зупинили хижацького знищення лісів заповідних територій", - заявив міністр.

Семерак зазначив, що неконтрольована вирубка лісів у Карпатах може обернутися екологічними катастрофами в регіоні - зсувами, паводками, знищенням тварин і рослин із Червоної книги.

Ігор Стефурак очолював облуправління Держекоінспекції з травня 2015 року.

Нагадаємо, в липні 2015 року набув чинності закон, яким запроваджено 10-річний мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді.

Однак це не зупинило масової вирубки лісів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram