ГоловнаПолітика

НАБУ отримало від ГПУ матеріали про Мартиненка

Передача справи до суду очікується в травні-червні.

НАБУ отримало від ГПУ матеріали про Мартиненка
Николай Мартыненко
Фото: nfront.org.ua

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) отримало від Генпрокуратури матеріали кримінального провадження для одного з епізодів розслідування проти екс-нардепа від "Народного фронту" Миколи Мартиненка.

Видання "Фокус" взяло інтерв'ю в директора НАБУ Артема Ситника і запитало про розслідування "справи Мартиненка".

"Те, що журналісти називають "справою Мартиненка", - насправді серія проваджень, які стосуються різних фактів, пов'язаних не тільки з Україною. Ми запустили механізми міжнародної правової допомоги з метою розслідування цих справ. Необхідність співпраці з іноземними партнерами - об'єктивний фактор, що пояснює, чому розслідування просувається не так швидко, як хотілося б. Днями Генеральна прокуратура передала 40 томів провадження стосовно епізоду, якого бракували, - ми чекали на них із кінця січня. Триває безперервна робота. Думаю, що в справі фактів ми будемо готові передавати матеріали в суди у травні - червні", - відповів Ситник.

Нагадаємо, 11 грудня НАБУ повідомило, що почало розслідувати два кримінальні провадження проти Мартиненка. Першу справу розслідують за фактом закупівлі держпідприємством "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" уранового концентрату в австрійської компанії, другу - за фактом отримання хабарів під час закупівлі держпідприємством "Енергоатом" обладнання в чеської Škoda. Сам колишній нардеп має статус свідка у цих справах.

Мартиненко відмовився від депутатського мандата в грудні на тлі звинувачень у корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram