ГоловнаПолітика

ГПУ запропонувала об'єднати дві справи з приводу подій 2 травня в Одесі

Горбатюк не згоден, що розслідування не дало жодних результатів.

ГПУ запропонувала об'єднати дві справи з приводу подій 2 травня в Одесі
Фото: стоп-кадр видео ТК «Интер»

Генпрокуратура вважає, що необхідно об'єднати дві справи про події 2 травня 2014 року в Одесі - про масові заворушення (яке веде поліція) і про бездіяльність правоохоронних органів (яке веде ГПУ).

Про це в ефірі 5 каналу сказав начальник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"Наше управління розслідує неналежне забезпечення громадського порядку під час подій 2 травня в Одесі. А органи поліції розслідують події масових заворушень і неналежне виконання обов'язків співробітниками ДСНС. Якщо брати нашу частину роботи, то притягнуто до відповідальності двох осіб - колишнього керівника одеської міліції і його заступника. Заступника оголошено в розшук, тому що він утік, а проти начальника обвинувальний акт спрямовано в суд", - розповів Горбатюк.

"Говорити про те, що сьогодні немає результатів - не можна, розслідування рухається. Єдине, на мою думку, необхідно об'єднувати провадження про масові заворушення і про дії правоохоронців. Дотепер встановлено неналежну роботу, бездіяльність, яка призвела до тяжких наслідків. Водночас робота з перевірки можливого зв'язку між правоохоронцями і "Антимайданом" триває, щоб або виключити, або підтвердити це", - додав голова Управління спецрозслідувань ГПУ.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю сепаратистів і проукраїнських активістів загинули 48 осіб, постраждали близько 300. Почалися сутички в центрі міста, де було застрелено кількох проукраїнських активістів. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому було наметове містечко сепаратистів. Намети спалили, також почалася пожежа в Будинку профспілок, через що і загинуло більшість людей.

Дотепер у суді розглядають справу 20 обвинувачених сепаратистів, з яких п'ятеро перебувають під вартою, у решти - інші запобіжні заходи. Вироку в цій справі не винесено.

Також скеровано в суд справу колишнього начальника Одеської обласної міліції Петра Луцюка у зв'язку з подіями в Одесі 2 травня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram