ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі вдруге перевіряють інформацію про замінування Куликового поля (оновлено)

Усього у відділення поліції доправляли 40 осіб

В Одесі вдруге перевіряють інформацію про замінування Куликового поля (оновлено)
Фото: od.npu.gov.ua

Інформація про замінування площі Куликове поле в Одесі не підтвердилася, повідомляють на сайті обласної поліції.

"Фахівці вибухотехнічної служби закінчили перевірку території Куликового поля. У результаті жодних вибухових пристроїв не виявлено", - сказано в повідомленні.

Однак о 14:03 поліція повідомила, що перевірка Куликового поля на наявність вибухівки триває.

"Жодних вибухонебезпечних речовин на території Куликового поля станом на 14:00 не виявлено. Фахівці вибухотехнічної служби продовжують перевірку", - сказано в повідомленні.

Людей на площу, як і раніше, не пускають, повідомляють місцеві ЗМІ.

Вранці прохід на Куликове поле, де на 14:00 заплановано панахиду за загиблими в Будинку профспілок, закрили через повідомлення про мінування.

Правоохоронці затримали п'ятьох людей, які намагалися прорватися на площу, повідомляє сайт поліції.

Оновлено 19:13. За повідомленням Приморського ОП ГУНП в Одеській області, в чергову частину Приморського відділу поліції в м. Одесі надійшло анонімне повідомлення про те, що територію Куликового поля заміновано. На місці події працюють слідчо-оперативна група, кінологи та працівники вибухотехнічної служби.

Окрім зазначених п'яти осіб, адмінпротоколи за ст. 178 КУпАП складено ще і на чоловіка з георгіївською стрічкою.

"Також було складено два адмінпротоколи за ст. 195 КУпАП та відкрито кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України (за фактом носіння кастета). Вирішується питання про відкриття провадження за цією статтею за фактом носіння нунчаків", - йдеться в повідомленні.

Усіх цих громадян, а також осіб, у яких вилучили димову шашку, доправили в Приморське відділення поліції в м. Одесі, де опитали і відпустили (крім чоловіка з нунчаками).

У Київське відділення поліції доправили 29 осіб, які зібралися біля стадіону "Спартак" і викликали підозру у співробітників поліції. Після опитування їх також відпустили.

Усього у відділення поліції доправляли 40 осіб.

Нагадаємо, поліція виявила три гранати в підземному переході біля Одеського залізничного вокзалу - недалеко від Куликового поля.

Одеський "Правий сектор" застерігає, що буде розцінювати як провокацію появу на Куликовому полі депутатів Верховної Ради від Опозиційного блоку. "З достовірних джерел нам відомо, що на Куликовому полі, крім спроби проведення сепаратистського шабашу, повинна відбутися піар-акція представників Опозиційного блоку", - сказано в заяві. Зокрема, в Одесу нібито повинні прибути Нестор Шуфрич, Микола Скорик, Наталія Королевська і Юрій Бойко.

Куликове поле навесні 2014 року було місцем збору місцевих сепаратистів. 2 травня 2014 року на площі спалахнули сутички між прихильниками проєвропейського і проросійського політичних курсів України, в результаті яких з'явилися жертви і численні поранені, зокрема кілька десятків жертв пожежі в будівлі Будинку профспілок (Куликове поле, будинок 1). Усього внаслідок подій 2 травня доведено загибель 45 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram