ГоловнаПолітика

У Конгресі США внесено новий законопроект про підтримку України

Документ має на меті стримування, відсіч і припинення російської агресії

У Конгресі США внесено новий законопроект про підтримку України
Палата представителей США
Фото: wikipedia.org

На розгляд Палати представників США внесено законопроект H. R. 5094 "Про підтримку стабільності та демократії в Україні".

Законодавчий акт ініціював співголова комітету із закордонних справ Палати Елліот Енгель, повідомляє Укрінформ.

Законопроект має на меті, зокрема, "стримування, відсіч і припинення російської агресії в Україні для допомоги демократичному переходу".

Співспонсорами документа виступили 15 членів Палати представників, які представляють як Демократичну, так і Республіканську партії в Конгресі.

Проект закону затверджує на законодавчому рівні збереження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей, а також поки триватиме російська окупація Автономної Республіки Крим. Окрім того, документ забороняє визнання Сполученими Штатами російської анексії Криму.

У тексті міститься вимога до голови Держдепартаменту США розробити і почати втілювати стратегію протидії російській дезінформації і пропаганді, спрямованої проти населення країн, що межують із Росією.

Крім того, Рада керуючих із питань мовлення США повинна створити Кримськотатарську службу мовлення, підпорядковану Українській службі мовлення, для трансляції програм кримськотатарською мовою на територію Криму.

Законопроект також передбачає створення Міжнародного консорціуму з участю США, інших держав, багатосторонніх структур, інвесторів і страхових компаній для спільного гарантування можливих інвестиційних ризиків. Цей пункт спрямований на сприяння вливання приватних інвестицій України.

Нагадаємо, 26 квітня в Києві відбулася зустріч помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд із представниками парламентських фракцій, на якій вона закликала депутатів ухвалити необхідні зміни до законодавства з тим, щоб у липні можна було провести місцеві вибори на окупованій території Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram