ГоловнаПолітика

Янукович поскаржився в суді, що ЄС заморозив на його рахунках занадто велику суму

Екс-президент України переконує суд, що звинувачення проти нього мають політичних характер

Янукович поскаржився в суді, що ЄС заморозив на його рахунках занадто велику суму
Фото: стоп-кадр с видео

Адвокати екс-президента України Віктора Януковича передали до суду Європейського Союзу від імені свого підзахисного вимогу скасувати санкції ЄС, накладені щодо нього в березні 2014 року, повідомляє DW.

Екс-президент-втікач переконує суд у тому, що всі звинувачення, висунуті проти нього в Україні, політично мотивовані, а в порушених проти нього в Україні кримінальних справах відсутній якийсь прогрес.

Судові слухання у справі "Віктор Янукович проти Ради ЄС" відбулися в п'ятницю, 29 квітня, в Люксембурзі за зачиненими дверима.

Аргументи українського екс-президента і Ради Європейського Союзу викладені в звіті про перебіг процесу, підготовленому суддею-доповідачем до засідання.

Віктор Янукович заперечує свою провину в розкраданні державних коштів. Окрім того, він заявляє про "надмірний" обсяг заморожених на його європейських рахунках коштів. Екс-президент, який переховується від українського правосуддя в Росії, наполягає, що сума заморожених на його рахунках коштів перевищує суму незаконно привласненого майна, яке йому приписують.

"Оскільки загальна вартість майна, яке було нібито незаконно привласнено, відома, заморожування коштів у більшому ніж його вартість обсязі, є невиправданим", - заявляють адвокати Януковича.

У відповідь на це представники ЄС у суді заявляють, що заморожування всіх коштів на рахунках Януковича в європейських банках не є надмірним, зокрема, оскільки "це, напевно, не єдині засоби, які є у Віктора Януковича".

Під час слухань справи суд ЄС заслухав позиції сторін, рішення у справі буде прийнято пізніше.

Нагадаємо, на початку березня Рада ЄС продовжила санкції проти Віктора Януковича та його оточення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram